Fredag den 28/8-09



Fick sova ut ordentligen denna fredagsmorgon, vaknade klockan tio. Alldeles tyst i hela lägenheten. Vicky har åkt hem till Norrköping, Julia har åkt till Örebro för att jobba på Mist butik och Ida-Lotta hade åkt på mässan för att sminka igen. Det var bara jag som var ledig. Trodde jag skulle få fara på arbetsinterljuv, men det blir på tisdag i stället. Har skickat ut lite CV och fick svar i onsdags av Hair studio inne i Stockholm. Jag hoppas de är en seriös salong, men de tar ungefär 400-500kr för en klippning, så de känns som det är rätt seriösa då. :)

Efter jag fått ordning på denna blogg så fick jag för mig att jag skulle städa hela våran underbara lägenhet. Som inte alls har varit särskilt fräsh. Jag har verkligen gjort en storstädning i dag och skrubbat varje liten vrå, har till och med rensat i duschen. Men de luktade nå så mycket illa... :/ någon ska ju göra det arbetet med! Sedan mubblerade fröken domeij om i köket. Så nu får man inte en krylskåpsdörr i skallen så man sitter och fikar ;) Jätte fint blev de!




Så här ser mitt lilla rum ut på 15m2...
städat pch fint!

Köket innan jag mubblerade...

 
efter jag mubblerat... :) ser ni så fint?


 


 

...Sen var jag så inne i min lilla städning, så när klockan blev kvart över fyra kom jag på att jag skulle duscha och göra mig i ordning. Jag skulle ju i väg till Emelie på kräftskiva. Så de blev en snabb make-up för kvällen och nödlösning på frisyr som blev en enkel inbakad fläta, funkar alltid!
När jag äntligen tagit mig till gatan jag skulle till, så skulle Madde, Emelis syster, möta mig för att visa mig vägen hem till dem. Men henne fick ja inte tag på. Så där stod jag och tittade. Tillslut fick jag en känsla av att jag stått där förr, så jag knallade efter en gata, ner på en cykelväg och hittade senare deras gata och radhus. De värsta är att de finns typ miljoner likadana hus där ;)

Äntligen hemma hos Emelie sminkade jag henne och Johanna. Mer hann jag inte innan folket öste in. Senare på kvällen fick jag sminka Emelies vän Amanda med ett stort skärsår på halsen. Fy fasen jag vidrigt de såg ut, men skoj var de;) Madde blev ganska paff då hon såg de... eftersom hon trodde de va på riktigt.

Världens finaste Emelie efter jag sminkat henne för kvällen... :)



Innan jag sminkade Johanna...



After...



Här får ni se skärsåret jag gjorde på Amanda på hennes hals!
Det var svårt att få en bra bild, för vi var väldigt stressade till bussen och
kameran dog hela tiden så jag trodde inte ens att jag fått nån bild.
Dessutom var det första gången jag gjorde ett sånt sår, vi hade kunnat om vi hunnit jobba med mer blod! :)







Vägen hem...

fick jag besök av en alkolist, han satte sig bredvid mig på pendeltåget. Rätt läskigt, han ville jag skulle ta en sup och säga till honom vem de var på bilden i tidningen. Men jag tackade snällt nej. Tur de bara var en station jag behövde åka med de sällskapet.

Saknar i alla fall min familj, släkt, vänner och fotbollen där hemma. Än om jag trivs och har det bra här! :)




 


Torsdag den 27/8

Den här dagen skulle 8 elever från skolan få fara i väg på formuex mässa i Älvsjö och sminka hela dagen.
Min morgon började med att väckaklockan ringde kl 04.30, jag skulle upp på fixa håret på hon som var chef över hela mässan. Jag lyckades ändå somna om efter klockan ringt, och fick därefter panik att jag inte skulle hinna. Men min lärare Shaul kom inte för än halv sju så det var ju lugnt. Vi kom dit klockan var sju och shaul sminkade och jag fixade håret. Men ingen hade informerat mig om att hon skulle ha en uppsättning så jag hade bara tre ynka hårklemmor med mig. De är ju rätt stora och svår att dölja. Kravet från henne var att de skulle vara en 1940 tals frisyr. Så det fick bli flätning, eftersom det var de enda sättet att få upp så mycket hår som möjligt till en uppsättning. Hon hade dessutom en hatt med nätflor som skulle fast. Men tillsut blev det en fin make-up och en fin uppsättning utifrån förutsättningarna...

Sen klockan halv nio fick jag och Shaul vara med på presskonfirens frukosten, det var verkligen speciellt. Fint dukat och man vågade knappt äta, var nån basilika dryck med nått glas yougurt/grädde och blåbär som man skulle doppa en brödbit i. Men det var också en upplevelse! :)

Klockan halv tio började mässan och då rullade dagen på fort. Jag åt frukost vid sex fick inte någon lunch för en kl halv tre jag var vekligen trött då. Som tur var hade jag ätit så mycket frukost, 3 ägg, fyra mackor och en banan. Så jag klarade mig faktist fram till dess. Det blev ingen lugn och sansad lunch utan den varade i  20 min, sen skulle an ställa sig och sminka igen! Där stod jag och jobbade fram till halv åtta. Då var jag riktigt slut på. Fötterna bara värkte...
Jag var hemma i Sumpan vid kl halv nio, nio. Då jag äntligen fick göra mig lite fisk och stekt potatis!

Sen orkade ja faktist inte göra så mycket mer än att sitta och glo framför datorn.

Modeller jag haft sen jag började...

Den 12/8-09 tema: Basic make-up

Innan jag sminkade min kära syster...


After...





Den 17/8-09 Tema: Bryn/läppar

Efterbilden, glömde att ta en bild innan. Men hon fick otroligt fina ögonbryn, hon brukade annars aldrig fylla i dem.



Framifrån..



Ögonen...








Den 24/8 tema: Ansiktstruktur

Den här dagen fick vi lära oss hur man lägger skuggor i ansiktet för att få fram rätt form.
Man ska alltid efter den ovala,äggformade strukturen.

Min modell kom inte den här dagen så jag fick sprina runt ute på stan för att hitta någon direkt.
tillslut hittade jag en frivillig och det var denna tös...

Så här blev hon efter...



Blev verkligen stor skilland, helst efter jag blockat och fyllt i hennes ögonbryn.
Hon ser betydligt äldre ut på bilden än hon såg ut innan. Hon blev jätte nöjd! :)


Den 24/8-09 Tema: Säljteknink/ dagmake-up

Min lägenhetskamrat fick ställa upp som modell, eftersom jag skulle ta igen de jag missade förra veckan då jag var på Wella kurs. Det var en kurs för vi som fick stependium "best studetnt award".

Efter jag sminkat henne...





Den 26/8-09 tema: Färganalys/ Kvällsmake-up

Den här dagen fick vi lära oss att se om huden är rosa eller gul i tonen, även analysera årstider.

Min modell efter...





Har haft fler modeller också men glömt att fota. Nu ska ja bli bättre på de! :)




Dagarna bara rinner i väg...

Sen jag flyttade hit ner till Sundbyberg i Stockholm den 7 augusti för att gå min master make up artist utbildning, känns de som veckorna bara rinner i väg. Skulle också gå hårstyling men för dem som inte vet så bytte jag kursen till hairextainsions i stället, eftersom de kändes onödigt att ta en hårkurs då jag redan är frisör och man lär sig mesta dels uppsättningar som ja redan kan! :) Så de som senare är sugen på hårfärlängning får höra av sig! 

Så här ser skolan ut, vårat klassrum där vi har teori sen får vi jobba praktist.
klassrummet


Vårat klassrum från andra sidan, och i hörnet har vi våran lilla ingång!





Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0