Besök av Syrran och Therese!

På söndagen kom min syster och Therese. Hann precis ut på en springrunda innan. :P Så de har besök mig nu ända fram till i dag, onsdag. På kvällen såg vi Wallander och mummsade i oss en massa glass och brownise. ;) gott vare!
På måndagen fick Viveca ställa upp som modell, den här gången skulle vi göra FLINT. Dock väldigt svårt att få den snyggt, men rätt bra gick ne. Om man jobbar på det kan se säkert bli skit bra. Lite mörkare foundation på huvudet så ;)



Hon ser ut som en från en annan planet eller nått :P



Mycket rolig dag i alla fall, kanske inte för syrran. Hon hade lim fulla håret efter. :P

När vi kom hem snabbkäkade vi lite för att sedan gå bort till kusin Stina i Bromma och fika lite. Viveca ville träffa både henne och Josefin, dessutom var Per-Ola där så vi fick träffa han på köpet! :)

På kvällen följde tjejerna med mig på min fotbollstäning utomhus på konstgräs. Det var en rolig träning, men kändes som jag gjorde typ 511 felpss om jag säger så. Men tydligen hade inte viveca och therese samma uppfattning. Det är så konstigt att träna fotboll nu igen efter att ha varit i från det ett tag. Men fortfarande lika kul, jag har ett jätte trevligt lag här, Spånga damlag. :)


På tisdagen Sov vi ut til kl.10.00 åt en riktigt ordentig fruskost, de kan Viveca och Therese intyga ;) Sen åkte vi i väg in till stora staden för att kolla på lite second hand butiker. För att få lite insperation till min fotodag nästa vecka. Efter det tog jag dem in till T centralen för att shopa lite i gallerian där. Viveca hittade en kofta och en jätte snygg klänning, Therese fann ett par skor och skitsnygga Jeans. Så de var nog nöjda och glada.
När vi kom till sundbyberg fick jag halvspringa för att hinna hem till corepasset, medan handlade fröknarna och och fixade mat. Super god mat gjorde vi, egen köttfärspaj med glutenfri botten. Den var super! Sen kollade vi på film igen och åt upp sista glassen, brownisen och hallonen. Vi såg verkligen en rolig film. Det blev väldigt sent så i dag var vi väldigt trötta. 




Syrran provade kläder på stadsrundan. :)



Therese inne vid provhyttarna då vi väntra på viveca :)



Följde dem till bussen innan ja skulle till skolan. så var verkligen i tid :P, kan ju vara trevligt de i bland me ;)


Tack för 3 riktigt  trevliga dagar, jag hoppas ni kommer tillbaka! :)



Segaste lördagen!

Jag somnade frunktansvärt sent i går, och väckarklockan ringde vid 09.00. Fick i mig en rejäl frukost, hälsofil med mysli, linfrö,pumpafrö och banan. Sen två mackor med keso. Skulle upp för att gå på bodypumpen, det var jätte skönt. Tog rejält som de skulle;) Men kändes att de var ett tag sen jag körde styrka för armarna. Sen har jag faktiskt bara ätit, åt grov havregrynsgröt med linfrön och pumpafrön, blåbärsylt och banan. Sen två stora ägg såklart!!! :) Annars har dagen varit grymt tråkig, länge sen jag kände mig så nerstämd. De måste jag ta tag i! Vet inte alls vad jag ska göra i kväll, alla bara festar och jag är inte alls sugen på att festa. Livet här nere verkar vara att man umgås på de sättet. Man bli ju alkolist tillslut ju...
Så jag blir nog ensam i lägenheten i kväll skulle ja tro. Kanske får ja Ida Lotta att vara hemma och se film med mig. :)
I morgon kommer min underbara syster och hennes kompis therese! :) Ska bli så kul, de stannar till onsdag tror jaa! :D



Gör såhär för att tänka på något annat:

1.slut ögonen

2. ta ett djupt andtag

3. tänk på en färg, vilken som helst

4. låt den färgen fylla hela dig

5. kommer det nån annan tanke i vägen låt den bara gå förbi och fokusera på färgen

6. fortsätt andas djupt

7. när du känner dig hamoniska och ostressad öppnar du ögonen igen

Det var dagens råd från min syster! :) Tur jag har henne!


...Man
lär sig väldigt mycket då man flyttar, helst då man flyttar långt i från alla nära och kära. Det 'är inte bara allt de med att ta hand om sig själv,laga mat städa och diska utan det är också då man förstår dess värde på allt man haft. Innan har allt bara funnits där, men när man åker inser man vilka som är de riktiga vännerna. Det är de som fortfarande står kvar där då man kommer hem!
Man uppskattar också familjen och släkten på ett annat sätt, man ger verkligen alla tid då man är hemma. För när man är bor hemma hela tiden då ger man inte samma tid åt alla nära, för de finns ju runt i kring en hela tiden. Dessutom känner man att alla andra uppskattar ens närvaro mycket mer också.

Så därför tänker jag bara tala om att jag har världens bästa familj som alltid ställer upp! <3 Jag har världens bästa släkt och världens bästa vänner! De är något jag aldrig vill förlora, än hur de går i livet så är de alltid de vktigaste!

Så länge ni finns så är jag lycklig!
<3


Modevisning på båten Parica på söder! :)


Jag jobbade på en modevisning denna fredagskväll på båten Partica på Söder. Det var rikitgt kul! :)
Här får ni se vad jag hittade på för skoj...





Gissa tjej eller kille? ;)



Han ser verkligen ut som en tjej!



Så såg min modell ut i sin klänning inför visningen! :)

Nu år klockan grymt mycket, den är 02.53 och här sitter jag. Jag var på modevisningen till kl.00.00 sen hämtade Sofie och hennes man mig för att skjudsa mig hem, de är så söta! :) Tack tack!

Helgen hemma i underbara Gideå :)

Fick åka hem redan på torsdagen den 14/10 så himla skönt, pappa och tränarteamet hade ju varit på besök så liftade me dem hem. Tog väl ca. 7 timmar hem men då stannade vi och käkade!
På fredagen ungicks ja med Stina, vi färgade, satte in löshår och klippte henne! Skoj var de :) Sen åkte hon och jag ner till stan, ja skulle träffa min gamla chef Lars erik och prata lite om framtiden. Men tråkigt nog hade de inga tjänster kvar efter jul. :/ men jag får kämpa vidare här nere! Har ju fått erbjudande på en salong på söder som verkar bra, de tycker ja verkar vara jätte intressant de vet bara inte om den där tjejen ska sluta, men de hoppas jag på. Då får jag jobba som frisör, sätta in löshår och make up. Desutom hjälper de till i tv i bland, så hade varit ett bra ställe! :)
Sen stressade vi som tok hem igen för att fixa i ordning oss inför kvällens fest! Malin,jon och petra kom förbi för att fixa sig innan vi skulle ner till nickals i domsjö på förfest. Lite bider från de...


Stördaste gänget i Gideå ;) Men också de bästa!!!

'

Grabbarna från Gideå, eller Emil är ju från den bästa delen Norrgissjö! :)



Jon och jag, förlåt malin att jag snodde din grabb ;)



Mina älskade vänner Stina och Malin, så här går de då man snor min kamera ;)

Hade i alla fall en väldigt trevlig kväll, än om de kanske blev lite väl mycke ;) Haha. Nästa party blir då jag kommer hem till höstfesten i Gideå, det ska bli kul! :)


Helgen hemma var i överlag väldigt bra, det var skönt att bara komma hem och slappna av lite. Jag stuntade i skolan på måndagen och stannade hemma enda till tisdag eftersom jag är ledig tisdagar. På lördagen hade jag en mysig kväll med familjen, vi åt middag och en god annanas paj som jag och min kära syster gjort. :)

På söndagen klippte jag hela familjen. På eftermiddagen tog jag en springrunda på 1,1 mil. Så jäkla skönt, jag som trott att jag inte skulle orkar nått, men vi det här lagret orkade ja tydligen mer. :) Kul att se resultat!

På måndagen åkte jag till tandläkaren, hade inga hål som vanligt! :) Glad får man vara för de! Sen åkte jag ner till stan och träffade Elin och Malin, vi tog en fika på lundbergs. Eftersom jag inte kunde träffa Elin på fredagen. Tack för den lilla studen, det var trevligt! Sen åkte ja hem till farmor och farfar och klippte de båda. På kvällen åkte jag och Stina in till stan för att jag skulle klippa hennes syster Sara. Efter de hann vi till och med me att hälsa på Jon, det var yberlänge sen jag träffade honom. Men det var jätte kul att se hans nya lägenhet och dessutom få träffa hans tjej Malin. :) När jag kom hem så färgade jag både mamma och pappas hår, kom inte i säng för än efter 12. :P

På tisdagen städade jag huset, sen umgicks jag me Stina hela dagen. Vi for och besökte min farmor en sväng. Hon  ville skicka med mig en massa mat ;) De tackar jag och bockar för!
Sen blev det bara att packa i hop alla saker för att bila upp till umeå för att åka flyg därifrån till bromma. Rätt okey att vara tillbaka igen! :) Men saknar familjen, släkten och vännerna!


Veckans modeller (10 nya roliga veckor)



Gissa vem? Sminkade Moa till en gamal tant ;) Så kommer hon se ut så hon blir en gammal och grå :P



hon blir nog en glad tant ;) Tummen upp!



Man ska ju få känna sig snygg nån gång ;) Hahah







Ihjälfrusen Amanda.



Här har vi en som fick ett utstucket öga och ett skotthål i pannan, stackars amanda;)

 
Utslag :P

Ska lägga in fler bilder sen då jag fått i ordning på hur jag får över bilderna från telefonen :P

Det är i allafall 9 superroliga veckor vi har framför oss, mycket fotograferingar och praktiker,
Är det någon som vill sitta som modell och har vägarna förbi sthlm, hör bara av er! :)
behöver kroppsmålningmodeller ;)

Helg med avslutningsfest!!!

I fredags hade vi avslutningfest för alla som slutade make-up artistutbildningen. På dagen knallade jag och Julia inne Solna centrum, vi skulle på en affär men det tog 3 timmar innan vi var hemma.. Vi skulle ha gäster kl. 19.00 vi var hemma 18.30 :P Så det blev lite stressigt, men i all hast hann jag också få in en kladdkaka i ugnen, så vi hade nått att bjuda på. Vi hade en liten förfest här innan vi skulle i väg på avslutningsfesten på "Club nype" på sture plan, men det blev som vanligt att man stod typ hela förfesten och fixade sig ;) Haha.

Bilder från festen...


Julia, Elisabeth, Ida Lotta och jag :)



Min lärare Shaul längst till höger, de andra är hans anställda.



Det var en mycket trevlig kväll men klassen, tråkigt att vissa har slutat!
Nu längtar vi till nästa fest som bli den 11/12 ;) Avslutningsfest!

Förkylning, Huvaa!

I veckan har vi haft lektion i marknadsföring, det var rätt intressant ändå. Få lite mer koll på vad man kan göra efter utbildningen. Jag har fortfarande inte bestämmt mig vad jag ska göra för något. Här nere finns de ju så mycket mer jobb innom tv och film m.m men samtidigt så saknar ja min salong där hemma. Helst nu då jag inte har nått jobb här och allt jag har provat på är verkligen inte lika bra standard som i Övik. Men jag hoppas ju så klart på att få ett jobb här! Har sökt också på en salong som heter Mohair, www.mohair.se. En mycket fin salong i Solna. Men det behövde ingen extrajobbare nu. Men skulle skicka in ett CV.
Har annars tränat som ett tok hela veckan som vanligt, i måndags var jag på core och bodyexpress, i tisdags på core och power yoga, i onsdags på core och pulsspinning och i dag har jag varit på Body pump. Men har ju som sagt dragit på mig en förkylning, så på kvällarna har jag svårt att somna. I dag har jag varit jätte hängig på skolan, haft en sån där tung huvudvärk. Men det hade gått över nu till kvällen...
Nu går jag försten på värsta kuren av tabletter, för min mage som ska hjälpa min hy att bli bättre. Så vi får väl se var det leder, har ju blivit lurad x antal gånger på yttre produkter men nu hoppas jag att problemet sitter i de inre och att de här ska hjälpa :) Sen har Vicky hon jag bor med gett mig råd och tips om produkter som hennes mamma säljer, hon säljer naturprodukter. Så kanske ska man börja använda dem med. www.novaskonhet.se
Hennes mamma hade bara tittat på en bild av mig och sagt "Det här är en tjej som har mycket krav på sig och är väldigt stressad" och de som känner mig vet att de verkligen är så! Grymt häftigt att hon kunde se de, så hon ska analysera min hud och hur jag lever för att få fram rätt sorts produkter.
I dag har vi haft nagelvård på chemat, så jag kan säga att så välskött och fina som mina naglar är nu har det inte varit någon gång i min livshistoria. :P Julia var duktig på att fixa dem :)

Nu i kväll har jag bara druckit honungstee och ätit mina favoritmackor, en med keso och med ost. Så grymt gott! Längtar redan till frukosten som består av äggmackor ;) haha...

I morgon är det avslutningsfest för det som har gått klart utbildningen nu på 10 veckor. Vi är nu klara MAKE UP ARTISTER!!!! Känns skymt att säga de, men också skönt :) Så det blir förmodligen en väldigt trevlig och festlig fredagskväll, men också lite ledsam.

Föresten så lovar jag dig Gabbi att jag ska smikna dig. För er som inte vet så kommer jag äntligen hem den 15/10 :) Den 16/10 är det utgång för dem som vill hänga på! ;)

Nu är det nog dags för mig att sova! 

NaTTi NaTTi




Naturell fotodag i studion

Måste börja att säga att jag klarade provet i torsdags!!! :) Så grymt skönt, Nu är man klar make up artist, bara master kvar nu. Vi kommer ha avsluningsfest på fredag för de som bara gått den utbildningen.
Måndagen var en riktigt rolig dag. Vi var på skolan redan vid 08.00 på morgonen för att börja i tid inför fotograferingen. Det här var en jätte stor dag för oss eftersom det var en fotodag i studion med modeller som vi senare skulle få bilder på till vårat portfolium. Så det är grymt viktigt att bilderna blev perfekta! 
Jag hade valt att ha ett litet 30-tals tema, tror ja man kan kalla de för. Jag använde nätflor och fönade vågor i luggen. Det skulle ju så klart vara en naturell dagmake-up. Skit snyggt till den här stilen.
Här kommer lite försmak på det jag gjorde, kommer få bra bilder sen men det här var vad jag fotade.

Så såg hon ut innan...

Efter...






Vad tycker ni? Tror ni jag klarade fotodagen?



En lugn och skön helg

Helgen har varit otroligt lugn. Fredagen var jag bara hemma me Ida Lotta och tog de lugnt. Klev upp runt 9 på lördagen för att hinna med bodypumen kl 10.00. sen gick jag en prommenad på 1 mil :) super skönt var de.
På eftermiddagen skulle jag försöka ta mig till telia för att fixa min telefon men det hade stängt..
När jag var tillbaka igen lagade jag mig klyftpotatis med morötter och palsternacka till kyckling och örtsås. Sen gjorde jag grova baugetter i ugnen, det var super gott! efterrätt blev hallonpaj med vanlijvisp. Sen kom Moa för att se på film med oss, hon fick ju så klart smacka på den goda pajen. Vi såg "Dumpa honom" mycket nyttig film för min del ;) Men det var kul. Moa åkte väl hem vid 1 tror jaa. Men det var trevligt att hon kom på besök! :)

Söndagen har också varit väldigt lugn, vaknade vid halv elva. Åt min ordentliga frukost som vanligt, 2 ägg på macka och keso. Sen en tallrik med hallon/blåbärfil och osötad myssli med en banan i:) Mycket gott! Sen har jag varit på jakt efter en ny telefon i dag för att min display på min telefon har gått sönder, och det går bara att prata med högtalaren på så nu har jag inga kontakter kvar :( Så hör av er i morgon så jag får era nr då jag köpt en ny telefon! Kände mig vekligen som en genomblöt katt i dag då gick på stan. Fy vale va jag var blöt! Sen har jag hunnit med ett spinningpass i dag, det var riktigt tungt i tanke på att jag var på bodypumpen dan innan. Sen har jag ätit en rejäl middag, lax i citronsås i ugnen med ris, sen sallad, annanas och avokado med keso. Känner mig som en riktig kock ;) Har förberett inför fotodagen också :)

Nu laddar jag inför fotodagen i morgon, dags att sova nu!!!

Modevisning, Sofia Hong

Fredagen...har varit väldigt bra, vi klev upp vid kvart över nio. Eftersom vi skulle i väg på modevisingen vid kl.11.00, trodde vi jaa ;) När vi var på väg med pendeln ringer jag Teresa och hon säger att de börjar 13.00 så man kan säga att vi var ute i god tid :P Men vi sysselsatte oss med lite shoping, köpte ett halsband och örhängen inför fotpdagen på måndag. Sen så gick vi och tog oss en fika, jag åt en blåbärspaj och Ida en Morotskaka. Men jag kan säga att jag tyckte inte det var värt 35 kr för en sockerklump och deg, de kändes som de bara hade gjort en sockersyltplåbärspaj :/ Kan säga att de var första gågen jag lämnade något. Men Idas morotskaka var mycket godare! :)

Här var vi och fikade :)



Väl på modevisningen fick vi sminka 1-2 st modeller var. För det var bara 9 modeller. Men det var kul, det skulle ha väldigt sotade ögon. Sen blev vi bjudna på grekisksallad och vin. Mycket trevligt! Det var en rolig dag, vi stannade så klart kvar och såg modevisningen, så här har jag laddat med lite bilder från den. 

Min modell som jag sminkade...





Designer Sofia Hong











Sen efter vi var klara med Modevisningen så gick vi in till drottningatan för jag skulle till salong "Hair Solusion" . Där skulle jag träffa Daniel, han som äger stället och lämnade in mitt CV. Så jag hoppsa det går hem! Han skulle höra av sig så snart som möjligt, men det lät i alla fall positivt! (:

Kvällen har bara varit lugn, fyllt på med lite mat som blev chiliconcarne. Gott vare! I morgon kanske man ska kliva upp i tid och gå på morgonpasset, Body pump!

Det STORA Provet!

Jag var så nervös för det där himla make-up provet. Jag hade fixat en modell och det blev Moa. Man skulle ha en som man aldrig hade sminkat förr. Så man hade ävlats med att få en modell såg bra ut och en som hade bra hud. När vi kommer till skolan säger lärarna att den modell vi har kommer vi inte få ha. Modellerna fick byta plats. Så jag fick aldrig ha Moa. Såklart, eftersom förmodligen vissa övat hemma på den modellen.
Det börjar med att vi ska göra en dag make-up på 50 min och man fick dra över tiden bara de blev bra, men det får man minus för sen då han ska sätta en bedömning. Min dagmake-up blev jätte bra, sen min kvällsmake up shining blev midre bra, för det var för lite shining. Men annars var det bra. Sen 3:e sminkingen skulle shaul rita upp en linje eller flera i ansiktet på modellen sen skulle vi utvecka och använda vår fanrasi till att skapa en sofistikerad make-up. Men de kändes inte alls bra, jag var så missnöjd. Men ändå sa han att de var bra sen.. Jag vet att jag kan så mycket bättre.. 
men så här blev hon i alla fall min modell i dag. 

Dagmake-upen

 



Sofisttikerad make-up



Det var en rolig men stressig och lärorik dag.. Nu taggar jag inför fotodagen på måndag :)


Lite modeller under veckan...


På Tisdagen var jag ledig, jag tog mig en 6 km springtur med lite intevaller. Sen hälsade ja på min kusin och gick ut me deras hund. På eftermiddagen färgade och klippte jag Amandas hår. Sen blev de väldigt stressigt i väg på färganalys kursen.

Så här såg modellen ut innan... (dock han ja lägga basen och fylla i högra ögnbrynet.)



Efter...



Orientalisk make-up

Före...



Efter...



Ögonen...



Tränade lite på onsdagseftermiddagen på orientalisk make-up inför provet.



Nu slutar nästan alla...

Först ska jag börja att säga att det är några lärare som ska sluta nu på utbildningen, det känns jätte trist måste jag säga. Men det har ju sina anldeningar. Det kommer bli så tråkigt då Johanna slutar, hon livar verkligen upp skolan och ger mycket positivt, sen Alex hon är en super bra lärare. Hon ger verkligen kritik och säger vad hon tycker så man lär sig mycket utav henne. Jag tycker att de är så tråkigt att de båda ska sluta, men förhoppningsvis så kommer de några nya. Men ingen kan nog ersätta deras plats. :/

Veckan har varit full, i måndags hade vi manlig sminkning. Det var s¨å roligt. Jag sminkade en kompis bror, som ja aldrig träffat innan. När vi kom på skolan fick vi reda på att det inte bara var naturell make-up utan också dragqueen, haha. ;) Så det hade ju varken vi eller våra modeller någon anning om. Så det var rätt nervöst att säga det när killarna kom. Lärarna visste att vi inte skulle fått nån modell om vi berättade de, så om vi redan hade dem där och de ser att alla andra killa går med på det så är det större chans att det gör de med. Så själklart ställde min kära modell upp. Han tyckte bara att de var skoj. Han hade ju till och med med sig systemkameran.
Så jag började med att sminka dragqueen sen blev det en naturell make-up.
Så här snygg blev han...

Innan...



Efter...



Nått  man kan skratta åt va? ;)



Här fick han en ny peruk :)

Har tyvärr inga bilder från då ja sminkade han naturellt, men de roligaste fick ni se! ;)





En annorluna helg...

På fredagen drog jag,Emelie, Ida-Lotta och Julia till Haninge för att se Billy spela. Anledningen att vi skulle dit var väl för att jag skulle få träffa Andreas men det blev det inte så mycket  av.
Vi var här hemma och fixade oss innan och förfestade lite, sen åkte vi till Haninge, Kina station hette stället. Där Hängde vi drack nån cider och dansade. Vi kom in vid klockan kvart i elva, sen skulle våran pendel gå hem igen klockan tolv så det blev en snabbis. det började spela klockan kvart i tolv så vi hann inte se dem så mycket. Men kul hade vi i alla fall :) Huvesaken!

Inne på China Sation



Jag och Julia, Vita tänder fick vi båda i alla fall ;)



Emelie och Ida-Lotta :)


Julia och jag...



På Lördagen... så hade jag hairextainsions kurs. Från 09.00-22.00, det var verkligen en hård dag! Så nu kan jag sätta in löshår på alla som vill. Jag tar 3500-4000kr för det. Jag själv har föresten satt in löshår nu med, så långt äre ;) Fick en blåsa på köpet, efter att vi gjort 20 testslingor på docka fick jag en blåsa. Fatta vad ont jag hade under hela förläningen på 100 slingor :P De kändes kan jag säga!
På kvällen när jag kom hem vår jag slut och less, men brudarna här hemma lyckades dra med mig ut på Spybar, vi var hemma kl halv sex på morgonen. Men sjukt kul var de! :)

 
 

Ida-Lotta och Julia som laddar upp inför kvällen!



Jag och Ida-Lotta :)



Julia och jag taggad ;)



Det var en riktigt kul helg. På söndagen tog jag det bara lung klev faktist upp redan halv elva, då jag renskrev mina anteckningar som jag samlat på mig en del av. Sen gick jag ut på en långpromenad på 1 mil eller mer. Det var otroligt skönt. Kvällen blev rätt så lugn.

Tack flickor för en trevlig helg!





RSS 2.0